test pe teren

Module FV

O comparație pe teren între modulele Mono, Poly, PERC și Dual FV.

Date în timp real
-- -- ora locală
Data instalării: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Iradianță
România
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Randament solar total: --

Split-cell

2500Wp --
Randament solar total: --

Poly

2500Wp --
Randament solar total: --

PERC

2500Wp --
Randament solar total: --

* Acesta esteun test pe teren și rezultatele sunt specifice instalației particulare de la locația în cauză.,vă rugăm să căutați cea mai bună soluție pentru cazul dvs. specific, întrucât rezultatele pot diferi în funcție de influențele mediului.

Ambulanțe

Trebuie să funcționeze oriunde, în orice moment.

Când secundele pot salva o viață, importanța unui sistem sigur de alimentare mobil nu poate fi subestimată. Sistemul de alimentare nu ar trebui să devină niciodată o sursă de distragere a atenției pentru medici; pur și simplu, trebuie să funcționeze oriunde, oricând, tot timpul. Sistemul trebuie să fie pregătit pentru cele mai defavorabile scenarii și să prevină problemele de alimentare ori de câte ori este posibil.

It is these high demands that drive our engineers to deliver solutions that keep performing, no matter what. 45 years of innovation and problem solving may have led us to become the global market leader in the power supply for ambulances, but it has never changed who we are. On the contrary, it is an inspiration for us to create ever better power solutions that are driven by know-how.

Când energia poate

salva vieți

Ambulanțele sunt disponibile în multe forme și modele. Victron Energy oferă un sistem modular cu componente care le permit producătorilor de ambulanțe să construiască un sistem complet, aliniat exact la buget și specificații. Deocamdată, să presupunem că proiectăm o ambulanță de dimensiuni medii.

Consum zilnic de energie

1800 Wh

Cerințe putere de vârf

1500W

în acest exemplu

Consumul zilnic de energie se calculează prin însumarea tuturor consumatorilor X timpul cât vor fi folosiți într-o zi. Adunați puterea în wați a tuturor consumatorilor utilizați simultan pentru a calcula puterea de vârf necesară.

Alegeri clare

Construcția sistemelor

Considerente

Mai jos, se regăsesc unele dintre principalele considerente privind designul explicate, faceți clic pe întrebări pentru recomandările inginerilor noștri

 • 01

  Care (capacitate de) invertor reprezintă o soluție sigură și compactă?

  Our best-in-class inverter/chargers have powered the most demanding challenges for many years.
  Gama Multiplus este cea mai bună alegere atunci când sunt necesare atât transformarea, cât și încărcarea de la țărm. Tehnologia cu undă sinusoidală pură alimentează în condiții de siguranță componentele electronice sensibile, cum ar fi computerele, și orice consumator fără probleme. Funcția UPS se asigură că alimentarea de la țărm poate fi conectată sau deconectată fără a provoca întreruperi consumatorilor datorită comutării impecabile în mai puțin de 20 de microsecunde. Încărcarea bateriilor de serviciu și de pornire se face prin încărcătorul încorporat, care le poate încărca pe fiecare cu profiluri de încărcare individuale. Gama amplă a modelelor Multiplus facilitează alegerea invertorului potrivit cu cerințele. Modelele compacte sunt disponibile acolo unde se aplică restricții de spațiu.
  Invertoarele convertesc CC în CA Acestea ar trebui adaptate pentru a gestiona continuu consumatorii medii de CA și ar trebui să corespundă cu curentul de vârf anticipat pentru consumatorii de CA simultani. Vizualizați toate invertoarele/încărcătoarele noastre

  Alegerea profesioniștilor

  Multiplus Compact 12/2000/80: în funcție de tensiunea de funcționare a vehiculelor la 12 V, acest invertor de 2000 VA alimentează cu ușurință consumatorii și puterea de vârf a acestora. Curentul de încărcare de 80 de amperi va încărca rapid un banc de baterii de serviciu cu litiu, în timp ce o a doua ieșire rezolvă bateria de pornire. În cazul bateriilor cu plumb-acid, curentul de încărcare poate fi redus pentru a se potrivi cu mărimea bancului de baterii. Carcasa compactă economisește spațiul foarte necesar în cabină.
  Sistemele cu un consum zilnic de energie mai mare sau care se bazează pe baterii de serviciu cu plumb-acid vor necesita mai mult timp pentru a fi încărcate complet. Datorită caracteristicilor de încărcare ale plumb-acidului, va dura mai mult timp, ceea ce se traduce prin nevoia de mai mult timp de alimentare de la țărm în timpul staționării.
 • 02

  Baterie casnică cu litiu sau plumb-acid și cu ce capacitate?

  Victron Energy oferă multiple opțiuni pentru bateria principală, dar prima alegere se face între plumb-acid și litiu, care depinde în special de așteptările privind performanța, costul pe ciclu și aspectele fizice (dimensiune/greutate). De asemenea, alegerea tehnologiei bateriilor conduce la consecințe diferite pentru celelalte componente ale sistemului care sunt atașate direct la (sau gestionează) bateriile.

  In general, use lithium when the daily power demand is extremely intense, when superfast charging is essential or when there are weight or space limitations. Lithium also has a lower cost per cycle. Lead-acid has a lower up-front cost and is perfect for regular, less demanding power profiles and when weight and space are not an issue. The above probably cuts 45 years of battery development know-how a bit short, for more info check our deep dive.

  Victron Energy oferă baterii de o calitate excepțională, cu caracteristici de înaltă performanță, temeinic testate. Fișele noastre tehnice oferă o imagine fidelă asupra performanțelor și ciclurilor de viață estimate, ceea ce înseamnă că pe parcurs nu vor apărea surprize legate de investiții. Gama largă a bateriilor noastre
  Alegeri, alegeri... Litiu sau plumb-acid?

  Alegerea profesioniștilor

  12,8 V Smart 200 Ah cu litiu. Această cutie extrem de compactă și ușoară este plină cu o energie uimitoare de 2560 kWh, mai mult decât suficientă pentru a alimenta toți consumatorii preconizați, păstrând 20 % în rezervă din motive legate de ciclul de viață. Grație formei și greutății sale limitate, întreg spațiul poate fi dedicat a-i ajuta pe cei la nevoie. Datorită caracteristicilor de încărcare rapidă ale litiului, bateria poate fi încărcată complet de alternatorul motorului în numai 2,5 ore (alternatorul de 130 de amperi va încărca în condiții de siguranță cu 65 de amperi pe oră, calculând la ±50 % din capacitatea nominală). Când este nevoie de energie de la rețeaua de alimentare de la țărm, încărcătorul Multiplus de 80 de amperi este capabil să ofere o încărcare completă în ±2 ore.

  2 x 12 Volți AGM de 165 Ah cu protecție la supradescărcare. Nenumărate ambulanțe au fost alimentate de baterii cu plumb-acid și încă mai sunt, ceea ce le face opțiunea implicită. Deși oferă un cost inițial mai mic, numărul de cicluri de încărcare va fi mai mic, ceea ce înseamnă că litiul are un cost pe ciclu mai mic și, prin urmare, este o opțiune mai bună și mai ieftină pe termen lung. Dacă există mai puține restricții de greutate și de spațiu, două baterii AGM de 12 volți 165 Ah cu protecție la supradescărcare legate în paralel pot fi utilizate pentru a alimenta consumatorii fără probleme. Încărcarea bateriilor va fi mai lentă, creând o dependență mai mare de încărcarea de la țărm, în comparație cu litiul. Încărcătorul CC-CC, conectat la alternatorul inteligent, va încărca bateriile de serviciu descărcate la 50 % în ±5-7 ore. Când este conectat la rețeaua de alimentare de la țărm, Multiplus încarcă bateriile peste noapte.
  Ca regulă generală pentru configurarea bateriilor, calculăm 2 x consumul zilnic de energie pentru bateriile cu plumb-acid datorită capacității lor de descărcare sigură de 50 % și păstrăm aproximativ 20 % în rezervă pentru bateriile cu litiu. Selectați cel mai apropiat model din gama noastră și adunați amperii pentru a fi sigur.
 • 03

  Combinarea în siguranță a bateriilor casnice (litiu) cu baterii de pornire și alternatoare (inteligente)

  Stăpâniți toate provocările generate de combinarea alternatoarelor (inteligente), a bateriilor de pornire și de serviciu (litiu sau plumb-acid) cu gama noastră extinsă de încărcătoare CC-CC, combinatoarele de baterii sau produsele Smart BMS. Soluțiile noastre sunt special concepute pentru vehicule și se asigură că, atât bateriile de serviciu cu plumb-acid, cât și cele cu litiu pot fi descărcate/încărcate corespunzător, fără a deteriora alternatorul inteligent sau bateriile.
  Printre alți factori, soluția potrivită depinde în primul rând de combinația dintre alternatorul(-ele) dvs. (inteligent(-e) sau convențional(-e)) și tipul bateriei de serviciu (plumb-acid sau litiu). Nu ezitați să solicitați sfatul unui instalator local al Victron Energy Consultați instalatorul dvs. local

  Alegerea profesioniștilor

  Litiu: Sistemul de management al bateriilor BMS 12/200: La sistemele de alimentare de 12 V pe bază de litiu cu consumatori de până la 200 A, această soluție compactă și robustă reprezintă alegerea perfectă. Dispozitivul dispune de mai multe funcții: un ‚sistem de management al bateriilor’, ‚limitator de curent’, ‚combinator de baterii’ și ‚BatteryProtect’, integrate. Funcția de sistem de management al bateriilor gestionează și încarcă bateria cu litiu corect și rapid. Funcția de limitator de curent limitează curentul de încărcare la zona sigură a specificațiilor ieșirii alternatorului, pentru a-i preveni supraîncălzirea sau uzura prematură. Funcția de combinator de baterii permite folosirea în siguranță a bateriei de serviciu cu cea de pornire. Funcția BatteryProtect va proteja bateria de serviciu împotriva descărcării excesive. BMS 12/200 combină toate aceste funcții într-un sistem, ceea ce îl face soluția perfectă pentru vehicule.
  Vă rugăm să rețineți că toți consumatorii de CC vor trebui izolați, deoarece BMS 12/200 se conectează la borna negativă și, prin urmare, la șasiu.
  Plumb-acid: Orion-Tr Smart 12/12-30 și Smart BatteryProtect 220 A: Această gamă a încărcătoarelor CC-CC profesionale Orion „baterie-la-baterie” este concepută pentru a conecta în siguranță orice alternator (inteligent sau convențional) de 12 V și baterie de pornire la orice tip de baterie de serviciu. 12/12-30 va necesita un curent de încărcare de 30 A/h de la alternatorul inteligent, care altfel nu va furniza curent continuu suficient de puternic pentru încărcare (de aceea, un combinator de baterii Cyrix-ct nu va funcționa cu alternatorul inteligent).
  Smart BatteryProtect de 220 A va proteja bateria de serviciu împotriva descărcării excesive de către consumatori (CC), care ar trebui configurată în conformitate cu curentul maxim preconizat al consumatorilor. Nivelurile de activare și dezactivare pot fi setate din aplicația VictronConnect.
 • 04

  Cum se pornește motorul de la bateria de serviciu în caz de dublă urgență?

  În rara situație în care bateria de pornire se descarcă complet, un Cyrix-ct suplimentar acționează ca releu de urgență între bateria de serviciu și bateria de pornire, astfel încât motorul să poată fi pornit prin apăsarea unui buton de lângă volan, care activează întrerupătorul pornit/oprit acționat de la distanță. În acest caz, Cyrix-ct 230 A are o valoare de întrerupere de 500 A (timp de 5 secunde). Vă rugăm să rețineți că acest Cyrix-ct facilitează doar pornirea în situații de urgență, încărcarea bateriei de serviciu de la bateria de pornire este gestionată diferit: a se vedea combinarea în siguranță a alternatoarelor cu bateriile.

Provocări profesionale?
Solicitați asistența profesionistului dvs. Victron local.

Numărul de opțiuni pentru fiecare componentă este destul de variat. Acesta este motivul pentru care instruim profesioniștii Victron Energy în a transpune perfect nevoile dumneavoastră exacte în soluții robuste. De fiecare dată, aceștia simt o profundă responsabilitate de a recomanda soluția potrivită (chiar și atunci când poate fi uneori împotriva a ceea ce clienții au inițial în vedere). Totul, pentru a vă mulțumi și a asigura siguranța investițiilor dumneavoastră pentru ani buni.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Un profesionist Victron stând în picioare lângă o mașină dotată cu echipamente Victron

Se pare că browserul dvs. nu acceptă ultimele tehnologii. Pentru a vizualiza corespunzător această secțiune, utilizați un browser modern.

Diagrama sistemului

unui sistem de baterii cu plumb-acid și litiu

Cum se transpun considerentele de design într-un sistem robust?

Baterii casnice
Încărcare

Dispozitive cu CA (monofazice)

Fiecare aparat ‚de uz casnic’ sau ‚unealtă de mare putere’ la care v-ați putea aștepta acasă sau la serviciu poate fi găsită și în sisteme energetice independente. Toate aceste dispozitive au nevoie de curent alternativ (230 V sau 110 V) pentru a funcționa.

Unele dintre aceste dispozitive, cum ar fi computerele, pot fi sensibile la calitatea curentului transformat (energia slab calitativă de rețeaua de alimentare de la țărm sau de la generator poate influența negativ calitatea). Echipamentele acționate de motor sau generatoarele de căldură pot necesita un curent de pornire ridicat. Toate invertoarele noastre produc o undă sinusoidală pură, chiar și atunci când calitatea curentului alternativ de intrare nu este chiar așa de bună, asigurând că și consumatorii sensibili pot fi alimentați și se pot bucura de o putere de vârf în general de două ori mai mare decât capacitatea nominală a invertoarelor, pentru a alimenta fără probleme chiar și cei mai solicitanți consumatori sau, practic, orice consumator.

Exemple de dispozitive de CA:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Alternatoarele

Vehiculele și bărcile sunt echipate cu motor(motoare) care generează energia de deplasare, dar produc și energie electrică prin alternatoare. Alternatoarele generează energie electrică cu curent continuu (CC) din energia mecanică, care este folosită pentru a stoca energia în bancul de baterii sau pentru a alimenta direct echipamentele cu curent continuu.

Motoarele mici au de obicei alternatoare mici, motoarele mai mari, alternatoare mai mari, uneori chiar sunt echipate cu alternatoare (extra) de mare putere pentru a crește energia generată. Vehiculele, în special cele cu motoare Euro 4/5, pot veni cu alternatoare inteligente (cu tensiune variabilă), controlând energia generată în funcție de condițiile de funcționare a vehiculului. Aceasta nu îi permite să încarce un sistem de baterii secundare la un nivel utilizabil. Bateriile de serviciu cu litiu pot solicita alternatorul motorului, care probabil trebuie protejat împotriva supraîncălzirii sau uzurii timpurii.

Indiferent de alternatorul motorului dvs. sau de tipul bateriei de serviciu, Victron Energy oferă o gamă variată de soluții pentru a conecta în siguranță orice alternator la orice banc de baterii, fără a deteriora alternatorul inteligent sau bateriile. Vă rugăm să verificați fișele noastre tehnice pentru informații suplimentare. De asemenea, verificați documentația producătorului pentru a vedea ce ieșire poate oferi alternatorul dvs. La bancurile de baterii de serviciu cu litiu si alternatoarele convenționale sau inteligente, recomandăm să se calculeze la 50 % specificațiile ieșirii alternatorului, pentru a nu îl supraîncărca.

Vizualizați toate încărcătoarele noastre de CC-CC Vizualizați toate combinatoarele noastre de baterii Vizualizați toate soluțiile noastre BMS (inteligent)

Combinatoarele de baterii

Combinatoarele de baterii sunt folosite pentru a lega în siguranță bateria de pornire și bateria de serviciu în paralel.
Combinatorul de baterii va permite încărcarea bateriei de serviciu atunci când motorul este pornit (la o tensiune prestabilită). Bateria de serviciu va fi deconectată de la bateria de pornire când tensiunea scade sub nivelul tampon, prevenind descărcarea acesteia de consumatorii care sunt alimentați de bateria de serviciu. Victron Energy oferă mai multe modele de combinatoare de baterii, cu capacități variate – selectarea produsului potrivit pentru dvs. depinde de tipul sistemului pe care îl aveți.

Pornire de urgență: în cazul defecțiunii bateriei de pornire, unele combinatoare de baterii permit pornirea motorului de la bateria de serviciu, consultați fișele tehnice pentru informații suplimentare. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: ro MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Ca alternativă la utilizarea combinatoarelor de baterii, alte opțiuni pot include mai multe variante de control și configurare, în special pentru a proteja alternatoarele nereglementate de supraîncălzire și bateriile cu litiu de încărcarea/descărcarea excesivă. Pentru combinarea bateriilor cu plumb-acid, pot fi luate în considerare încărcătoare CC-CC Opțiunile pentru bateriile de serviciu cu litiu includ încărcătoare CC-CC, combinatoarele speciale pentru bateriile cu litiu (care pot fi conectate la un BMS) sau multifuncționale Smart BMS.

Vizualizați toate combinatoarele noastre de baterii Vizualizați toate încărcătoarele noastre de CC-CC Vizualizați toate soluțiile noastre BMS (inteligent)

Sisteme de management al bateriilor

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Vizualizați toate sistemele noastre de management al bateriilor

Sistemul de monitorizare a bateriilor

Sistemul de monitorizare a bateriilor este ca un „indicator de combustibil” pentru bateria dumneavoastră. Înregistrează cât de multă energie este consumată și încărcată. Sistemul de monitorizare a bateriilor calculează starea de încărcare, capacitatea rămasă și timpul până la golire. Tensiunea bateriei nu oferă o indicație exactă a cât de plină este bateria (mai ales când nu este sub sarcină). Sistemul de monitorizare a bateriilor o face.

Sistemele de monitorizare a bateriei Victron Energy țin evidența datelor istorice, cum ar fi numărul de cicluri de încărcare, cea mai profundă descărcare, cea mai mare tensiune, cea mai mică tensiune etc. Vă va alerta asupra condițiilor critice, cum ar fi tensiune scăzută sau încărcare scăzută, și chiar poate opri întreaga sursă de alimentare pentru a evita deteriorarea costisitoare a bateriei sau poate porni un generator.

Victron oferă sisteme de monitorizare a bateriilor cu sau fără afișaj, versiunile inteligente vă permit să urmăriți datele detaliate și să ajustați setările din aplicația noastră gratuită VictronConnect. Vizualizați toate sistemele noastre de monitorizare a bateriei

BatteryProtect

BatteryProtect deconectează bateria de la toți consumatorii neesențiali înainte ca aceasta să se descarce sub un nivel prestabilit (descărcarea completă ar deteriora-o) sau înainte de a coborî sub pragul de la care nu mai are suficientă energie pentru a porni motorul.

BatteryProtect de la Victron Energy oferă și mai mult. Temporizatoarele de oprire încorporate asigură că toate componentele electronice vitale nu sunt deconectate din greșeală, de ex., atunci când pornirea unui motor provoacă o scurtă cădere a tensiunii. De asemenea, va reconecta totul automat când bateria este suficient de încărcată.
BatteryProtect are un comutator de la distanță, astfel încât poate fi pornit/oprit prin BMS sau un întrerupător. Versiunea inteligentă este programabilă prin aplicația VictronConnect.

Vizualizați gama noastră de modele BatteryProtect

Cerbo GX

Victron Energy Cerbo GX este centrul de comunicații al ansamblului sistemelor dumneavoastră, permițându-vă să aveți întotdeauna un control perfect de oriunde v-ați afla și maximizându-i performanțele. Opțiunea GX Touch 50 însoțește Cerbo GX, ecranul său tactil de cinci inchi oferă o imagine de ansamblu instantanee asupra sistemului dvs. și permite reglarea imediată a setărilor.

Monitorizați imediat nivelul de încărcare a bateriei, consumul de putere, colectarea de putere de la panourile fotovoltaice, generator și rețea sau verificare nivelurilor rezervoarelor și măsurătorile de temperatură. Controlați cu ușurință limita de alimentare cu curent de la țărm, porniți/opriți (automat) generatoarele sau chiar setați perioade de liniște pentru a evita pornirea generatorului în mijlocul nopții. Modificați orice setare pentru a optimiza sistemul, urmăriți alertele, efectuați diagnosticări și rezolvați provocările de la distanță prin portalul gratuit Victron Remote Management (VRM).

Cerbo GX este un sistem vizual ușor de utilizat și transformă orice provocare energetică într-o experiență fără efort. Trebuie doar să vă conectați prin portalul nostru Victron Remote Management (VRM) sau să îl accesați direct cu ajutorul unui ecran opțional GX Touch 50, un ecran multifuncțional (MFD) sau prin aplicația noastră VictronConnect datorită funcției sale Bluetooth adăugate.

Încărcătoarele CC-CC

Convertizoarele CC-CC sau încărcătoarele baterie-la-baterie (convertizoare cu algoritmi de încărcare încorporați) sunt utilizate în sistemele cu baterii duble, unde alternatorul (inteligent) și bateria de pornire sunt combinate cu bateria de serviciu (de tensiuni egale sau diferite) pentru a o încărca. Ele pot fi folosite și pentru a încărca aplicații care au baterii dedicate (de exemplu, propulsoare de prova) sau pentru a alimenta aplicații care au o tensiune diferită de cea a bateriilor de serviciu.

Majoritatea încărcătoarelor CC-CC pot fi utilizate în sisteme de 12 V sau 24 V și toate sunt potrivite atât pentru bateriile cu plumb-acid, cât și pentru cele cu litiu. Unele modele de încărcătoare CC-CC pot fi legate în paralel pentru a crește curentul de ieșire. Încărcătoarele CC-CC reprezintă o soluție perfectă și sigură pentru a încărca bancurile de baterii cu litiu de la alternatoare inteligente (și, de altfel, bateriile cu plumb-acid).

Încărcarea bateriilor cu litiu de la alternator
Majoritatea alternatoarelor nu pot fi conectate direct la bateriile cu litiu. O baterie cu litiu va consuma mai mult curent decât poate furniza alternatorul, ceea riscă să conducă la deteriorarea permanentă a alternatorului. Pentru a nu îl deteriora, limitarea curentului este una dintre opțiunile de a rămâne în zona de siguranță a alternatorului.

Victron oferă soluții multiple pentru a rezolva această problemă, una dintre ele constă în convertizoarele CC-CC:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Vizualizați gama convertizoarelor noastre de CC-CC

Componente electronice cu CC

Echipamentele pe CC sunt proiectate să lucreze direct cu curentul care iese din bancul de baterii (curent direct). În special vehiculele și bărcile pot avea (o mulțime de) echipamente pe CC la bord (cum ar fi panouri de control, lămpi, echipamente de navigație, pilot automat, sonde de adâncime etc.).

Unele sisteme insulare mai mici pot funcționa numai pe CC, cu lămpi, televizoare sau frigidere la 12 V. Sistemele mai mari pot combina consumatorii de CA și CC

În orice caz, este important să protejați bateria împotriva descărcării excesive, pentru aceasta Victron oferă „BatteryProtect”.

GX Touch

Victron Energy Cerbo GX este centrul de comunicații al ansamblului sistemelor dumneavoastră, permițându-vă să aveți întotdeauna un control perfect de oriunde v-ați afla și maximizându-i performanțele. Opțiunea GX Touch 50 însoțește Cerbo GX, ecranul său tactil de cinci inchi oferă o imagine de ansamblu instantanee asupra sistemului dvs. și permite reglarea imediată a setărilor.

Monitorizați imediat nivelul de încărcare a bateriei, consumul de putere, colectarea de putere de la panourile fotovoltaice, generator și rețea sau verificare nivelurilor rezervoarelor și măsurătorile de temperatură. Controlați cu ușurință limita de alimentare cu curent de la țărm, porniți/opriți (automat) generatoarele sau chiar setați perioade de liniște pentru a evita pornirea generatorului în mijlocul nopții. Modificați orice setare pentru a optimiza sistemul, urmăriți alertele, efectuați diagnosticări și rezolvați provocările de la distanță prin portalul gratuit Victron Remote Management (VRM).

Cerbo GX este un sistem vizual ușor de utilizat și transformă orice provocare energetică într-o experiență fără efort. Trebuie doar să vă conectați prin portalul nostru Victron Remote Management (VRM) sau să îl accesați direct cu ajutorul unui ecran opțional GX Touch 50, un ecran multifuncțional (MFD) sau prin aplicația noastră VictronConnect datorită funcției sale Bluetooth adăugate.

Invertoare/încărcătoare

Invertorul/încărcătoarele convertesc curentul continuu de la baterii în curent alternativ, alimentând în condiții de siguranță aparatele sau uneltele de mare putere cu 230 V (sau 110 V în alte piețe). Încărcătorul lor încorporat utilizează energie de la rețea, de la țărm sau de la generator, folosindu-se de cei mai buni algoritmi de încărcare adaptivă pentru bateriile dvs. de orice tip.

Toate invertoarele/încărcătoarele Victron Energy sunt dezvoltate pentru sarcini profesionale, se bucură de o reputație de rezistență extremă și sunt construite în baza a decenii de experiență pe teren în cele mai solicitante condiții. Invertoarele/încărcătoarele noastre extrem de rezistente reprezintă cea mai bună alegere atunci când sunt necesare atât inversarea, cât și încărcarea de la intrările de CA (cum ar fi energia de la rețeaua de alimentare de la țărm sau de la generatoare). Opțiunile lor de conectivitate și amplitudinea setărilor de configurare permit stăpânirea celor mai sofisticate provocări.

Invertoarele/încărcătoarele Victron Energy vin cu caracteristici remarcabile:

 • PowerControl: gestionează automat încărcarea bateriilor pentru a preveni supraîncărcarea generatorului sau a rețelei de alimentare de la țărm.
 • PowerAssist: folosește bateria ca tampon pentru a complementa rețeaua de alimentare de la țărm în timpul cererii de putere de vârf.
 • Energie perfectă: dispozitivele sensibile funcționează impecabil prin tehnologia undelor sinusoidale pure chiar și atunci când sursele cu alimentare de CA nu produc un curent alternativ curat – invertorul/încărcătorul Victron remediază aceste probleme, transformând energia slabă în energie perfectă.
 • Funcția UPS: se asigură că alimentarea de la rețeaua de la țărm poate fi (de)conectată fără a provoca întreruperi datorită comutării impecabile.
 • Putere de vârf ridicată: utilizați echipamente motorizate fără supraîncălzire și fără probleme de sarcină.
 • Autoconsum redus.
 • Încărcătorul încorporat vine cu mai mulți algoritmi de încărcare adaptivă pentru a încărca individual bateria de pornire și de service, cu o durată de viață mare ca rezultat.
 • Modelele cu 2 intrări de CA se asigură că energia poate proveni din mai multe surse, cum ar fi de la rețeaua de alimentare de la țărm, de la rețea sau de la generator.

Gama amplă a modelelor noastre facilitează alegerea invertorului/încărcătorului potrivit cu cerințele. Modelele compacte sunt disponibile acolo unde se aplică restricții de spațiu. Modelele mai mari pot alimenta aparate industriale și poate fi furnizată energie practic nelimitată prin funcționare în paralel sau trifazată. Vizualizați toate invertoarele/încărcătoarele noastre

Bateriile de serviciu

Bateria de serviciu stochează energie pentru consumatorii sistemului, oferind energie independentă în special în momentele în care sursele de alimentare nu sunt (pe deplin) disponibile.

Victron Energy oferă o varietate de tehnologii de baterii, toate concepute pentru performanță profesională, fiabilitate și durată lungă de viață în cele mai solicitante medii. Se oferă cu o garanție internațională de 2 ani, iar fișele noastre tehnice oferă o imagine fidelă asupra performanțelor și ciclurilor de viață estimate, ceea ce înseamnă că pe parcurs nu vor apărea surprize legate de investiții.

Cu toate că există numeroase opțiuni, prima alegere se face între plumb-acid și litiu și depinde în special de așteptările privind performanța, costul pe ciclu și aspectele fizice (dimensiuni/greutate).

 • Alegeți plumb-acid pentru:
 • utilizare ocazională
 • costuri de achiziție reduse
 • spațiu generos disponibil
 • încărcare normală
 • Alegeți litiu pentru:
 • utilizare zilnică
 • costuri mai scăzute per ciclu
 • probleme de greutate și spațiu limitat
 • încărcare rapidă

Bateriile de serviciu

Bateria de serviciu stochează energie pentru consumatorii sistemului, oferind energie independentă în special în momentele în care sursele de alimentare nu sunt (pe deplin) disponibile.

Victron Energy oferă o varietate de tehnologii de baterii, toate concepute pentru performanță profesională, fiabilitate și durată lungă de viață în cele mai solicitante medii. Se oferă cu o garanție internațională de 2 ani, iar fișele noastre tehnice oferă o imagine fidelă asupra performanțelor și ciclurilor de viață estimate, ceea ce înseamnă că pe parcurs nu vor apărea surprize legate de investiții.

Cu toate că există numeroase opțiuni, prima alegere se face între plumb-acid și litiu și depinde în special de așteptările privind performanța, costul pe ciclu și aspectele fizice (dimensiuni/greutate).

 • Alegeți plumb-acid pentru:
 • utilizare ocazională
 • costuri de achiziție reduse
 • spațiu generos disponibil
 • încărcare normală
 • Alegeți litiu pentru:
 • utilizare zilnică
 • costuri mai scăzute per ciclu
 • probleme de greutate și spațiu limitat
 • încărcare rapidă

Alimentare de la țărm

Energia de la țărm este utilizată pentru a reîncărca bateriile și/sau pentru a alimenta echipamente mari consumatoare de curent alternativ.
Uneori, puterea de la rețeaua de alimentare de la țărm nu este chiar perfectă. S-ar putea să întâmpinați căderi de tensiune sau supratensiuni care riscă să dăuneze echipamentelor sensibile de la bord. Invertoarele Victron Energy elimină aceste probleme, transformând energia necorespunzătoare în energie perfectă.

Adesea, energia de la rețeaua de alimentare de la țărm este limitată în ceea ce privește puterea pe care o puteți consuma, de exemplu, doar 10 amperi, fără o disponibilitate mai mare. Invertoarele/încărcătoarele Victron Energy vă permit să setați un curent maxim de la rețeaua de alimentare de la țărm și să și porniți echipamente cu un consum mai mare fără a arde siguranțele: datorită Victron Energy PowerAssist, energia din baterii este adăugată fără probleme la sursa de curent alternativ, reducând automat decalajul dintre alimentare și necesar.

Bateriile de pornire

Bateriile de pornire sunt necesare pentru a porni motorul(motoarele). Aceste baterii sunt proiectate pentru a face față unui curent de descărcare mare și se bucură de o tehnologie diferită în comparație cu bateriile de serviciu. Pentru a evita descărcarea accidentală a bateriei de pornire, aceasta ar trebui să fie întotdeauna izolată de bateriile de serviciu. Victron Energy oferă mai multe soluții pentru diferite tipuri de sisteme.

Victron Energy oferă mai multe combinatoare de baterii. Sunt disponibile și modalități mai complexe pentru a lega în siguranță bateria de pornire și de service, inclusiv conectarea unui combinator de baterii la un BMS, produse Smart BMS multifuncționale sau încărcătoare CC-CC Aceste opțiuni pot oferi mai multe variante de control și configurare, în special pentru a proteja alternatoarele nereglementate de supraîncălzire și bateriile cu litiu de încărcarea/descărcarea excesivă.

Vizualizați toate combinatoarele noastre de baterii Vizualizați toate încărcătoarele noastre de CC-CC Vizualizați toate soluțiile noastre BMS (inteligent)

VictronConnect

Toate produsele inteligente Victron Energy pot fi monitorizate și controlate din palmă. Trebuie doar să conectați aplicația VictronConnect prin Bluetooth și veți avea acces direct la datele de performanță ale sistemului dumneavoastră. De asemenea, puteți modifica cu ușurință setările, puteți porni sau opri dispozitivele și multe altele.

Dispozitivele neinteligente cu port VE.Direct pot deveni și ele inteligente, prin utilizarea VE.Direct Bluetooth Smart dongle

De asemenea, este posibil să vă monitorizați și controlați sistemul de la distanță. Funcția VictronConnect-Remote permite ca produsele Victron cu o interfață VE.Direct să fie accesate de la distanță printr-un produs GX, prin portalul online VRM. Această caracteristică puternică permite configurarea completă a produsului și monitorizarea practic de oriunde din lume folosind aplicația VictronConnect. Experiența interfeței cu utilizatorul este ca și cum produsele ar fi fost conectate local folosind Bluetooth sau o interfață cu fir VE.Direct la USB.

Consultați capacitățile aplicației VictronConnect Vizualizați dispozitivele noastre GX
Specificațiile sistemului
Vă prezentăm recomandarea noastră pentru o ambulanță de dimensiuni medii, atât pentru sisteme pe bază de baterii cu litiu, cât și cu plumb-acid.

Pentru a vizualiza adecvat acest tabel detaliat și întreaga secțiune, utilizați un browser modern.

Consumul de energie
Consumul zilnic de energie necesar:
1800 Wh
Putere de vârf necesară:
1500 W
Capacitatea de vârf a sistemului:
(max) 4000 W
Consumul zilnic de energie pentru plumb-acid:
1980 W
Consumul zilnic de energie pentru litiu:
1920 W
Invertoare
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Stocare
Service battery:
12,8 V Smart 200 Ah cu litiu sau
2 x 12 Volți AGM de 165 Ah cu protecție la supradescărcare
Pentru protecția bateriilor cu litiu:
Sistemul de management al bateriilor BMS 12/200
Acest BMS dispune de funcția BatteryProtect încorporată și se conectează la borna negativă, consumatorii de CC trebuie izolați.
For lead-acid:
BatteryProtect: 220 A
Protejează bateria împotriva descărcării excesive.
Pornire de urgență:
Cyrix-ct 230 A
Generare
Încărcarea bateriei de serviciu prin alternatorul motorului (vedeți explicația aici)
Ieșire alternator:
130 de amperi*
Ieșire sigură 50 %
* Consultați fișa tehnică a producătorului pentru specificații.
Încărcare plumb-acid:
Orion-Tr Smart 12/12-30 izolat sau
Cyrix-ct 230 A*
** Cyrix nu este compatibil cu alternatoarele inteligente.
Pentru litiu:
Sistemul de management al bateriilor BMS 12/200
BMS gestionează bateria, funcția de limitare a curentului protejează alternatorul. Se conectează la borna negativă, consumatorii trebuie izolați.
Monitorizare
Sistem de monitorizare a bateriei:
Sistemul de monitorizare a bateriei SmartShunt de 500 A sau
BMV-712 Smart
Compatibilitate cu VictronConnect
Monitorizare de la distanță:
Cerbo GX și Cerbo GX Touch
Afișare listă completă Semn de omisiune orientat în jos
Afișare listă completă Semn de omisiune orientat în jos

De ce Victron Energy?

Produsele potrivite pentru lucru

Deoarece sunteți mereu pe drum, vă veți dori soluții fiabile, dar rentabile, care vă vor ajuta în anii următori. Este important să puteți selecta surse de alimentare care se potrivesc exact nevoilor dvs. și care se ridică la înălțimea specificațiilor lor, astfel încât să nu vă dezamăgească. Victron Energy oferă o gamă variată de produse modulare interconectate, care rămân fidele promisiunii lor. Acestea sunt susținute de know-how-ul celor 45 de ani de stăpânire a provocărilor energetice prin inovare.

Pictograma 45 de ani Victron Energy
Baterie cu litiu

De ce Victron Energy?

Mereu pornit. Mereu pregătit.

S-a dovedit că sistemele noastre robuste oferă o fiabilitate de neegalat în repetate rânduri. Acest aspect este susținut de calitatea noastră de lider pe piața mondială a echipamentelor de alimentare electrică pentru ambulanțe, fapt ilustrat de nenumărate povești despre invertoarele Victron Energy vechi de peste 40 de ani, care încă fac ceea ce au fost construite să facă.

Ambulanțe

De ce Victron Energy?

Fiabilitatea asigură cicluri lungi de viață

Atunci când luați decizii de investiții în alimentarea cu energie, calculele bazate exclusiv pe preț pot fi înșelătoare. Performanțele efective și ciclul de viață preconizat sunt la fel de importante. Echipamentele Victron Energy se ridică la înălțimea specificațiilor lor, atât în ceea ce privește performanțele, cât și ciclul de viață estimat (atunci când sunt utilizate conform destinației). Garanția noastră de 5 ani și politicile de reparații corecte și rapide înseamnă că investițiile dumneavoastră sunt protejate și, în majoritatea circumstanțelor, nu vă vor dezamăgi.

ani de garanție
Un profesionist Victron arătându-i clientului aplicația VictronConnect

De ce Victron Energy?

Provocările profesionale. Acceptate.

Indiferent ce alimentează componentele electronice ale vehiculelor dumneavoastră sau trusa de scule pe care o aduceți pentru lucrare, Victron Energy oferă una dintre cele mai extinse game de echipamente de alimentare de pe piață pentru a vă alimenta lucrările de geniu. Avantajul de a lucra cu un singur brand care acoperă toate cerințele înseamnă să ai o singură persoană de contact pentru actualizări sau rezolvarea oricăror probleme rare care pot apărea. Rețeaua noastră globală de profesioniști Victron Energy este instruită în baza a 45 de ani de experiență în rezolvarea problemelor. Aceștia vă pot transpune provocările în soluții robuste care vă vor menține mulțumit și vor asigura siguranța investițiilor dumneavoastră pentru ani buni.

Un profesionist Victron stând lângă echipamentele Victron în spatele mașinii

De ce Victron Energy?

Vehicule profesionale
alimentate de know-how

Vedeți cum rezolvăm provocările auto tipice
Motor condus de
Pictograma săgeată
Drive through our Professional vehicles know-how

Se pare că browserul dvs. nu acceptă ultimele tehnologii. Pentru a vizualiza corespunzător această secțiune, utilizați un browser modern.

Smart BMS CL 12/100

Combinați în siguranță orice alternator cu bateriile inteligente cu litiu.

Vizualizați o varietate de diagrame ale sistemului pentru vehicule populare
Download our booklet
Pictogramă de descărcare
Comparație detaliată

Opinia expertului: baterii cu litiu sau AGM?

Afișează mai multe Carret icon
Încărcătorul CC-CC

Servicii profesionale de încărcare a bateriei cu Orion-TR Smart.

Victron Professional

Înregistrați-vă la următorul nostru curs online sau sesiune de instruire

Descărcați pliantul nostru

Vizualizați toate produsele noastre pentru vehicule profesionale și mai multe configurații.

Victron connect

Informații în timp real și control complet prin aplicația noastră VictronConnect

Exemple de soluții de la partenerii noștri

Vizitați blogul nostru

Găsiți distribuitorul dvs. local

Rețeaua noastră globală consacrată de profesioniști Victron este dedicată să vă sprijine în găsirea unei soluții optime la provocările întâmpinate.

Contați pe serviciile noastre la nivel global

La Victron, considerăm esențiale asistența și serviciile prompte și competente acordate clienților noștri. În acest scop, profesioniștii rețelei noastre globale a Victron sunt la curent cu cel mai actual know-how tehnic și sunt dedicați în a vă furniza reparațiile cât mai rapid posibil.

Pentru ca dumneavoastră să vă puteți începe sau continua călătoria, oriunde v-ați afla.