Test pe teren: module FV

O comparație pe teren între modulele Mono, Poly, PERC și Dual FV.

Randament solar total: --
S
Randament solar total: --
S
Randament solar total: --
S
Randament solar total: --
S
Randament solar total: --
E
Randament solar total: --
W
România
--
--
Data instalării: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Iradianță

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Autoutilitară de service

Întotdeauna, gata de acțiune.

Dacă munca nu vine la locul de muncă, atunci duceți locul de muncă la muncă, nu? O autoutilitară de service adecvată este întotdeauna gata de acțiune. Alimentate de 230 V, bateriile instrumentelor fără fir sunt complet încărcate, iar tableta și imprimanta dvs. sunt gata să vă verifice sarcinile de birou în cel mai scurt timp. Lămpile cabinei care funcționează la 12 V vă asigură că munca poate continua non-stop.

Furnizarea unui serviciu perfect poate necesita o mare îndemânare, dar nu neapărat cantități enorme de energie electrică. Acesta este motivul pentru care gama noastră extinsă de soluții de alimentare eficiente este perfectă pentru configurațiile mai mici și mai simple. Unitățile noastre mai mici sunt toate construite cu aceeași calitate profesională ca și modelele mai mari: Alegerea profesioniștilor.

Putere

serviciilor

Componentele sistemului modular Victron Energy vă permit să construiți un sistem complet, exact conform nevoilor dumneavoastră. În timp ce unele opțiuni devin evidente după calcularea consumului zilnic de energie și a puterii de vârf necesare, altele pot necesita analiză aprofundată.

Consum zilnic de energie

350 Wh

Cerințe putere de vârf

200W

în acest exemplu

Consumul zilnic de energie se calculează prin însumarea tuturor consumatorilor X timpul cât vor fi folosiți într-o zi. Adunați puterea în wați a tuturor consumatorilor utilizați simultan pentru a calcula puterea de vârf necesară.

Alegeri clare

Construcția sistemelor

Considerente

Mai jos, se regăsesc unele dintre principalele considerente privind designul explicate, faceți clic pe întrebări pentru recomandările inginerilor noștri

 • 01

  Care (capacitate de) invertor reprezintă o soluție sigură și compactă?

  Dezvoltată pentru utilizarea profesională, gama invertoarelor Phoenix reprezintă o soluție perfect rentabilă pentru sistemele în care alimentarea de la rețeaua de alimentare la țărm nu este esențială. Tehnologia Pure Sine Wave alimentează în siguranță aparate electronice sensibile la fluctuațiile energetice precum computerele, puterea înaltă de vârf permițând valori ridicate ale curenților de pornire pentru unelte electrice, astfel încât să puteți alimenta orice consumator fără probleme. Gama largă a invertoarelor Phoenix cuprinde numeroase modele, facilitând potrivirea invertorului cu cerințele de putere (de vârf) ale sistemului dvs.
  Invertoarele convertesc curentul de 12 V CC în curent de 230 V CA Acestea ar trebui adaptate pentru a gestiona continuu consumatorii medii de CA și ar trebui să corespundă cu curentul de vârf anticipat pentru consumatorii de CA simultani. Vizualizați toate invertoarele noastre

  Alegerea profesioniștilor

  Invertorul Phoenix VE.Direct 375/12: puterea de vârf de 200 W a consumatorilor preconizată nu se compară cu puterea maximă de vârf de 700 W a acestui model, lăsând loc pentru nevoile viitoare. Majoritatea autoutilitarelor sunt bazate pe sisteme de 12 V, este recomandat să păstrați și bateria de serviciu la 12 V.
  Este posibil ca sistemele cu un consum zilnic de energie mai mare sau cele care se bazează pe o „mai scurtă funcționare a motorului” să nu depindă complet de încărcarea prin alternator și, prin urmare, pot necesita încărcare (peste noapte) de la rețeaua de alimentare de la țărm, în special atunci când se utilizează baterii de serviciu cu plumb-acid, unde o încărcare completă necesită mai mult timp decât la bateriile cu litiu. Aici este o mai bună alegere combinația invertorului/încărcătorului MultiPlus.
 • 02

  Baterie casnică cu litiu sau plumb-acid și cu ce capacitate?

  Victron Energy oferă multiple opțiuni pentru bateria principală, dar prima alegere se face între plumb-acid și litiu, care depinde în special de așteptările privind performanța, costul pe ciclu și aspectele fizice (dimensiune/greutate). De asemenea, alegerea tehnologiei bateriilor conduce la consecințe diferite pentru celelalte componente ale sistemului care sunt atașate direct la (sau gestionează) bateriile.

  În general, utilizați litiu atunci când cererea de putere zilnică este extrem de intensă, când încărcarea super-rapidă este esențială sau când există limitări de greutate sau spațiu. Litiul are și un cost pe ciclu mai redus. Plumb-acidul are un cost inițial mai mic și este perfect pentru profiluri de consum obișnuite, mai puțin solicitante și în situațiile când greutatea și spațiul nu sunt o problemă. Cele de mai sus rezumă probabil prea concis 45 de ani de know-how în dezvoltarea bateriilor, pentru informații suplimentare consultați analiza noastră în profunzime.

  Victron Energy oferă baterii de o calitate excepțională, cu caracteristici de înaltă performanță, temeinic testate. Fișele noastre tehnice oferă o imagine fidelă asupra performanțelor și ciclurilor de viață estimate, ceea ce înseamnă că pe parcurs nu vor apărea surprize legate de investiții. Gama largă a bateriilor noastre
  Alegeri, alegeri... Litiu sau plumb-acid?

  Alegerea profesioniștilor

  12 Volți AGM de 90 Ah cu protecție la supradescărcare. O baterie AGM de 12 volți 90 Ah cu protecție la supradescărcare poate furniza 576 Wh pe zi pentru a alimenta consumatorii fără probleme. În comparație cu litiul, încărcarea bateriilor va fi mai lentă. Încărcătorul CC-CC de 18 A este conectat la alternatorul inteligent și va încărca o baterie de serviciu descărcată la 50 % în 5-7 ore. Când durata zilnică de funcționare a motorului nu permite încărcarea completă a bateriei, utilizați un încărcător Blue Smart IP22 12/30 pentru încărcarea la țărm.

  12,8 V Smart 60Ah cu litiu. Această cutie extrem de compactă și ușoară este plină cu o energie uimitoare de 768 Wh, mai mult decât suficientă pentru a alimenta toți consumatorii de 350 Wh preconizați, chiar și atunci când păstrați 20 % în rezervă din motive legate de ciclul de viață. Grație formei și greutății sale limitate, întreg spațiul poate fi dedicat lucrului. Datorită caracteristicilor de încărcare rapidă ale litiului, bateria poate fi încărcată complet de alternatorul motorului în doar o oră (alternatorul de 90 de amperi al motorului va încărca în condiții de siguranță cu 45 de amperi pe oră, calculând la ±50 % din capacitatea nominală).
  Ca regulă generală pentru configurarea bateriilor, calculăm 2 x consumul zilnic de energie pentru bateriile cu plumb-acid datorită capacității lor de descărcare sigură de 50 % și păstrăm aproximativ 20 % în rezervă pentru bateriile cu litiu. Selectați cel mai apropiat model din gama noastră și adunați amperii pentru a fi sigur.
 • 03

  Combinarea în siguranță a bateriilor casnice (litiu) cu baterii de pornire și alternatoare (inteligente)

  Stăpâniți toate provocările generate de combinarea alternatoarelor (inteligente), a bateriilor de pornire și de serviciu (litiu sau plumb-acid) cu gama noastră extinsă de încărcătoare CC-CC, combinatoarele de baterii sau produsele Smart BMS. Soluțiile noastre sunt special concepute pentru vehicule și se asigură că, atât bateriile de serviciu cu plumb-acid, cât și cele cu litiu pot fi încărcate corespunzător, fără a deteriora alternatorul inteligent sau bateriile.
  Printre alți factori, soluția potrivită depinde în primul rând de combinația dintre alternatorul dvs. (inteligent sau convențional) și tipul bateriei de serviciu (plumb-acid sau litiu). Nu ezitați să solicitați sfatul unui instalator local al Victron Energy. Consultați instalatorul dvs. local

  Alegerea profesioniștilor

  Plumb-acid: Orion-Tr 12/12-18: Acest încărcător profesional CC-CC „baterie-la-baterie” este conceput pentru a conecta în siguranță orice alternator (inteligent sau convențional) și baterie de pornire la orice tip de baterie de serviciu. Încărcătorul de la 12 V la 12 V încarcă bateria de serviciu cu 18 amperi pe oră când motorul este pornit.
  Litiu: Smart BMS CL 12/100: La sistemele de alimentare de 12 V pe bază de litiu cu consumatori de până la 100 A, această soluție compactă și robustă reprezintă alegerea perfectă. Dispozitivul constă dintr-un sistem de management al bateriilor, cu limitator de curent și combinator de baterii integrate. Acesta gestionează și încarcă bateria cu litiu corect și rapid. Limitează curentul de încărcare la zona sigură a specificațiilor ieșirii alternatorului, pentru a-i preveni supraîncălzirea sau uzura prematură. De asemenea, bateria de serviciu și cea de pornire sunt combinate în condiții de siguranță. Dispozitivul funcționează cu aplicația VictronConnect.
  În ambele cazuri, un BatteryProtect de 100 A separat protejează bateria de serviciu împotriva descărcării excesive de către consumatori (CC), care se va configura în conformitate cu curentul maxim preconizat al consumatorilor.

Provocări profesionale?
Solicitați asistența profesionistului dvs. Victron local.

Numărul de opțiuni pentru fiecare componentă este destul de variat. Acesta este motivul pentru care instruim profesioniștii Victron Energy în a transpune perfect nevoile dumneavoastră exacte în soluții robuste. De fiecare dată, aceștia simt o profundă responsabilitate de a recomanda soluția potrivită (chiar și atunci când poate fi uneori împotriva a ceea ce clienții au inițial în vedere). Totul, pentru a vă mulțumi și a asigura siguranța investițiilor dumneavoastră pentru ani buni.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Un profesionist Victron stând în picioare lângă o mașină dotată cu echipamente Victron

Se pare că browserul dvs. nu acceptă ultimele tehnologii. Pentru a vizualiza corespunzător această secțiune, utilizați un browser modern.

Diagrama sistemului

unui sistem de baterii cu plumb-acid și litiu

Cum se transpun considerentele de design într-un sistem robust?

Baterii casnice
Încărcare

Dispozitive cu CA (monofazice)

Fiecare aparat ‚de uz casnic’ sau ‚unealtă de mare putere’ la care v-ați putea aștepta acasă sau la serviciu poate fi găsită și în sisteme energetice independente. Toate aceste dispozitive au nevoie de curent alternativ (230 V sau 110 V) pentru a funcționa.

Unele dintre aceste dispozitive, cum ar fi computerele, pot fi sensibile la calitatea curentului transformat (energia slab calitativă de rețeaua de alimentare de la țărm sau de la generator poate influența negativ calitatea). Echipamentele acționate de motor sau generatoarele de căldură pot necesita un curent de pornire ridicat. Toate invertoarele noastre produc o undă sinusoidală pură, chiar și atunci când calitatea curentului alternativ de intrare nu este chiar așa de bună, asigurând că și consumatorii sensibili pot fi alimentați și se pot bucura de o putere de vârf în general de două ori mai mare decât capacitatea nominală a invertoarelor, pentru a alimenta fără probleme chiar și cei mai solicitanți consumatori sau, practic, orice consumator.

Exemple de dispozitive de CA:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Alternatoarele

Vehiculele și bărcile sunt echipate cu motor(motoare) care generează energia de deplasare, dar produc și energie electrică prin alternatoare. Alternatoarele generează energie electrică cu curent continuu (CC) din energia mecanică, care este folosită pentru a stoca energia în bancul de baterii sau pentru a alimenta direct echipamentele cu curent continuu.

Motoarele mici au de obicei alternatoare mici, motoarele mai mari, alternatoare mai mari, uneori chiar sunt echipate cu alternatoare (extra) de mare putere pentru a crește energia generată. Vehiculele, în special cele cu motoare Euro 4/5, pot veni cu alternatoare inteligente (cu tensiune variabilă), controlând energia generată în funcție de condițiile de funcționare a vehiculului. Aceasta nu îi permite să încarce un sistem de baterii secundare la un nivel utilizabil. Bateriile de serviciu cu litiu pot solicita alternatorul motorului, care probabil trebuie protejat împotriva supraîncălzirii sau uzurii timpurii.

Indiferent de alternatorul motorului dvs. sau de tipul bateriei de serviciu, Victron Energy oferă o gamă variată de soluții pentru a conecta în siguranță orice alternator la orice banc de baterii, fără a deteriora alternatorul inteligent sau bateriile. Vă rugăm să verificați fișele noastre tehnice pentru informații suplimentare. De asemenea, verificați documentația producătorului pentru a vedea ce ieșire poate oferi alternatorul dvs. La bancurile de baterii de serviciu cu litiu si alternatoarele convenționale sau inteligente, recomandăm să se calculeze la 50 % specificațiile ieșirii alternatorului, pentru a nu îl supraîncărca.

Vizualizați toate încărcătoarele noastre de CC-CC Vizualizați toate combinatoarele noastre de baterii Vizualizați toate soluțiile noastre BMS (inteligent)

Sisteme de management al bateriilor

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Vizualizați toate sistemele noastre de management al bateriilor

Sistemul de monitorizare a bateriilor

Sistemul de monitorizare a bateriilor este ca un „indicator de combustibil” pentru bateria dumneavoastră. Înregistrează cât de multă energie este consumată și încărcată. Sistemul de monitorizare a bateriilor calculează starea de încărcare, capacitatea rămasă și timpul până la golire. Tensiunea bateriei nu oferă o indicație exactă a cât de plină este bateria (mai ales când nu este sub sarcină). Sistemul de monitorizare a bateriilor o face.

Sistemele de monitorizare a bateriei Victron Energy țin evidența datelor istorice, cum ar fi numărul de cicluri de încărcare, cea mai profundă descărcare, cea mai mare tensiune, cea mai mică tensiune etc. Vă va alerta asupra condițiilor critice, cum ar fi tensiune scăzută sau încărcare scăzută, și chiar poate opri întreaga sursă de alimentare pentru a evita deteriorarea costisitoare a bateriei sau poate porni un generator.

Victron oferă sisteme de monitorizare a bateriilor cu sau fără afișaj, versiunile inteligente vă permit să urmăriți datele detaliate și să ajustați setările din aplicația noastră gratuită VictronConnect. Vizualizați toate sistemele noastre de monitorizare a bateriei

BatteryProtect

BatteryProtect deconectează bateria de la toți consumatorii neesențiali înainte ca aceasta să se descarce sub un nivel prestabilit (descărcarea completă ar deteriora-o) sau înainte de a coborî sub pragul de la care nu mai are suficientă energie pentru a porni motorul.

BatteryProtect de la Victron Energy oferă și mai mult. Temporizatoarele de oprire încorporate asigură că toate componentele electronice vitale nu sunt deconectate din greșeală, de ex., atunci când pornirea unui motor provoacă o scurtă cădere a tensiunii. De asemenea, va reconecta totul automat când bateria este suficient de încărcată.
BatteryProtect are un comutator de la distanță, astfel încât poate fi pornit/oprit prin BMS sau un întrerupător. Versiunea inteligentă este programabilă prin aplicația VictronConnect.

Vizualizați gama noastră de modele BatteryProtect

Încărcătoare

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Vizualizați toate încărcătoarele noastre

Încărcătoarele CC-CC

Convertizoarele CC-CC sau încărcătoarele baterie-la-baterie (convertizoare cu algoritmi de încărcare încorporați) sunt utilizate în sistemele cu baterii duble, unde alternatorul (inteligent) și bateria de pornire sunt combinate cu bateria de serviciu (de tensiuni egale sau diferite) pentru a o încărca. Ele pot fi folosite și pentru a încărca aplicații care au baterii dedicate (de exemplu, propulsoare de prova) sau pentru a alimenta aplicații care au o tensiune diferită de cea a bateriilor de serviciu.

Majoritatea încărcătoarelor CC-CC pot fi utilizate în sisteme de 12 V sau 24 V și toate sunt potrivite atât pentru bateriile cu plumb-acid, cât și pentru cele cu litiu. Unele modele de încărcătoare CC-CC pot fi legate în paralel pentru a crește curentul de ieșire. Încărcătoarele CC-CC reprezintă o soluție perfectă și sigură pentru a încărca bancurile de baterii cu litiu de la alternatoare inteligente (și, de altfel, bateriile cu plumb-acid).

Încărcarea bateriilor cu litiu de la alternator
Majoritatea alternatoarelor nu pot fi conectate direct la bateriile cu litiu. O baterie cu litiu va consuma mai mult curent decât poate furniza alternatorul, ceea riscă să conducă la deteriorarea permanentă a alternatorului. Pentru a nu îl deteriora, limitarea curentului este una dintre opțiunile de a rămâne în zona de siguranță a alternatorului.

Victron oferă soluții multiple pentru a rezolva această problemă, una dintre ele constă în convertizoarele CC-CC:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Vizualizați gama convertizoarelor noastre de CC-CC

Componente electronice cu CC

Echipamentele pe CC sunt proiectate să lucreze direct cu curentul care iese din bancul de baterii (curent direct). În special vehiculele și bărcile pot avea (o mulțime de) echipamente pe CC la bord (cum ar fi panouri de control, lămpi, echipamente de navigație, pilot automat, sonde de adâncime etc.).

Unele sisteme insulare mai mici pot funcționa numai pe CC, cu lămpi, televizoare sau frigidere la 12 V. Sistemele mai mari pot combina consumatorii de CA și CC

În orice caz, este important să protejați bateria împotriva descărcării excesive, pentru aceasta Victron oferă „BatteryProtect”.

Invertoarele

Invertoarele convertesc curentul continuu de la baterii în curent alternativ, alimentând în condiții de siguranță orice tip de aparate sau unelte de mare putere cu 230 V (sau 110 V în alte piețe).

Toate invertoarele Victron Energy sunt dezvoltate pentru utilizarea profesională și se bucură de o reputație de rezistență extremă chiar și în cele mai solicitante condiții. Tehnologia Pure Sine Wave (unde sinusoidale pure) încorporată alimentează în siguranță aparate electronice sensibile la fluctuațiile energetice precum computerele, puterea lor înaltă de vârf permițând valori ridicate ale curenților de pornire pentru unelte de mare putere, astfel încât să puteți alimenta orice consumator fără probleme. Eficiența lor ridicată și autoconsumul ultra scăzut asigură că energia stocată poate fi utilizată pentru a alimenta eficient consumatorii, în loc să fie nevoie să calculeze cu marje largi pentru a compensa pierderile de energie.

Modelele mai mari pot alimenta aparate industriale și poate fi furnizată energie practic nelimitată prin funcționare în paralel sau trifazată. Alte modele sunt disponibile cu încărcătoare (invertoare/încărcătoare) încorporate, care pot fi utilizate atunci când încărcarea de la rețeaua de alimentare de la țărm sau de la generator este esențială. Indiferent de necesitățile dumneavoastră, gama noastră extinsă facilitează selectarea invertorului potrivit pentru aplicația dvs., economisindu-vă costul de a cumpăra unul mai mare.

Vizualizați toate invertoarele noastre Vizualizați toate invertoarele/încărcătoarele noastre

Bateriile de serviciu

Bateria de serviciu stochează energie pentru consumatorii sistemului, oferind energie independentă în special în momentele în care sursele de alimentare nu sunt (pe deplin) disponibile.

Victron Energy oferă o varietate de tehnologii de baterii, toate concepute pentru performanță profesională, fiabilitate și durată lungă de viață în cele mai solicitante medii. Se oferă cu o garanție internațională de 2 ani, iar fișele noastre tehnice oferă o imagine fidelă asupra performanțelor și ciclurilor de viață estimate, ceea ce înseamnă că pe parcurs nu vor apărea surprize legate de investiții.

Cu toate că există numeroase opțiuni, prima alegere se face între plumb-acid și litiu și depinde în special de așteptările privind performanța, costul pe ciclu și aspectele fizice (dimensiuni/greutate).

 • Alegeți plumb-acid pentru:
 • utilizare ocazională
 • costuri de achiziție reduse
 • spațiu generos disponibil
 • încărcare normală
 • Alegeți litiu pentru:
 • utilizare zilnică
 • costuri mai scăzute per ciclu
 • probleme de greutate și spațiu limitat
 • încărcare rapidă

Bateriile de serviciu

Bateria de serviciu stochează energie pentru consumatorii sistemului, oferind energie independentă în special în momentele în care sursele de alimentare nu sunt (pe deplin) disponibile.

Victron Energy oferă o varietate de tehnologii de baterii, toate concepute pentru performanță profesională, fiabilitate și durată lungă de viață în cele mai solicitante medii. Se oferă cu o garanție internațională de 2 ani, iar fișele noastre tehnice oferă o imagine fidelă asupra performanțelor și ciclurilor de viață estimate, ceea ce înseamnă că pe parcurs nu vor apărea surprize legate de investiții.

Cu toate că există numeroase opțiuni, prima alegere se face între plumb-acid și litiu și depinde în special de așteptările privind performanța, costul pe ciclu și aspectele fizice (dimensiuni/greutate).

 • Alegeți plumb-acid pentru:
 • utilizare ocazională
 • costuri de achiziție reduse
 • spațiu generos disponibil
 • încărcare normală
 • Alegeți litiu pentru:
 • utilizare zilnică
 • costuri mai scăzute per ciclu
 • probleme de greutate și spațiu limitat
 • încărcare rapidă

Încărcătoarele solare

Încărcătoarele solare colectează energia de la panourile fotovoltaice și o stochează în bateriile dvs. Prin cea mai modernă și mai rapidă tehnologie, încărcătoarele noastre solare maximizează această recoltare de energie, conducând-o în mod inteligent pentru a obține o încărcare completă în cel mai scurt timp posibil, menținând în același timp starea de sănătate a bateriilor, asigurându-le performanțe mai bune... și o viață mai lungă.

În majoritatea cazurilor, intensitatea luminii panourilor solare se modifică constant, ceea ce le afectează performanța. Regulatoarele de încărcare solară Victron utilizează monitorizarea ultra-rapidă a punctului de putere maximă pentru a stoarce fiecare picătură de energie din panourile dvs.

Modelele inteligente permit urmărirea și analizarea captării energiei solare prin aplicația gratuită VictronConnect, alte opțiuni de conectivitate permit o conexiune la distanță prin portalul nostru VRM. Modelele mai mici au o ieșire inteligentă pentru consumatori, prevenind deteriorarea cauzată de funcționarea bateriilor în regim „descărcat”. Pentru sistemele mai mari, încărcătoarele solare pot fi sincronizate, astfel încât să acționeze ca un singur încărcător mare și foarte eficient.

Accesați Configuratorul nostru solar pentru a calcula necesarul instalației și a selecta încărcătorul MPPT.

Panouri solare

Panourile solare captează energia din lumina soarelui și o transmit către un regulator de încărcare solară care stochează acea energie în bancul de baterii al sistemului. Adăugarea de panouri solare la sistemul dumneavoastră înseamnă energie gratuită, independență față de rețea și vă permite să reduceți sau să eliminați nevoia de generatoare masive zgomotoase, consumatoare de combustibil și care necesită întreținere.

Victron Energy oferă o gamă variată de panouri solare extrem de eficiente, care au performanțe excepționale la lumină scăzută și sensibilitate ridicată la lumină pe întregul spectru solar, făcându-le alegerea perfectă pentru orice sistem. Panourile solare Victron Energy îndeplinesc cele mai stricte cerințe de siguranță, iar garanția lor limitată înseamnă că nu veți avea surprize pe parcurs.

Vizualizați toate panourile noastre solare

Bateriile de pornire

Bateriile de pornire sunt necesare pentru a porni motorul(motoarele). Aceste baterii sunt proiectate pentru a face față unui curent de descărcare mare și se bucură de o tehnologie diferită în comparație cu bateriile de serviciu. Pentru a evita descărcarea accidentală a bateriei de pornire, aceasta ar trebui să fie întotdeauna izolată de bateriile de serviciu. Victron Energy oferă mai multe soluții pentru diferite tipuri de sisteme.

Victron Energy oferă mai multe combinatoare de baterii. Sunt disponibile și modalități mai complexe pentru a lega în siguranță bateria de pornire și de service, inclusiv conectarea unui combinator de baterii la un BMS, produse Smart BMS multifuncționale sau încărcătoare CC-CC Aceste opțiuni pot oferi mai multe variante de control și configurare, în special pentru a proteja alternatoarele nereglementate de supraîncălzire și bateriile cu litiu de încărcarea/descărcarea excesivă.

Vizualizați toate combinatoarele noastre de baterii Vizualizați toate încărcătoarele noastre de CC-CC Vizualizați toate soluțiile noastre BMS (inteligent)

VictronConnect

Toate produsele inteligente Victron Energy pot fi monitorizate și controlate din palmă. Trebuie doar să conectați aplicația VictronConnect prin Bluetooth și veți avea acces direct la datele de performanță ale sistemului dumneavoastră. De asemenea, puteți modifica cu ușurință setările, puteți porni sau opri dispozitivele și multe altele.

Dispozitivele neinteligente cu port VE.Direct pot deveni și ele inteligente, prin utilizarea VE.Direct Bluetooth Smart dongle

De asemenea, este posibil să vă monitorizați și controlați sistemul de la distanță. Funcția VictronConnect-Remote permite ca produsele Victron cu o interfață VE.Direct să fie accesate de la distanță printr-un produs GX, prin portalul online VRM. Această caracteristică puternică permite configurarea completă a produsului și monitorizarea practic de oriunde din lume folosind aplicația VictronConnect. Experiența interfeței cu utilizatorul este ca și cum produsele ar fi fost conectate local folosind Bluetooth sau o interfață cu fir VE.Direct la USB.

Consultați capacitățile aplicației VictronConnect Vizualizați dispozitivele noastre GX
Specificațiile sistemului
Cum se transpune profilul de consum într-un sistem? Vă prezentăm recomandarea noastră pentru o soluție de alimentare ușoară, eficientă și rentabilă destinată profesioniștilor mobili de service, valabilă atât pentru sistemele pe bază de baterii cu plumb-acid, cât și cele cu litiu.

Pentru a vizualiza adecvat acest tabel detaliat și întreaga secțiune, utilizați un browser modern.

Consumul de energie
Consumatorii preconizați
Încărcarea a ±3 baterii de instrumente portabile
Alimentarea unui mic birou mobil (laptop/imprimantă/telefon inteligent)
Iluminarea cabinei (LED)
Consumul zilnic de energie necesar:
350 Wh
Putere de vârf necesară:
200 W
Capacitatea de vârf a sistemului:
700 W
Consumul zilnic de energie pentru plumb-acid:
540 W
Consumul zilnic de energie pentru litiu:
768 W
Invertoare
Inverter
Victron Phoenix 12/350
Stocare
Service battery:
90 Ah 12 V AGM sau
Litiu: 12,8 V / 60 Ah
Protecția baterilor:
BatteryProtect 100 A
Protejează bateria împotriva descărcării excesive. Compatibilitate atât cu sistemele cu plumb-acid, cât cu cele pe litiu
Generare
Încărcare prin alternatorul motoarelor (explicația aici)
Ieșire alternator:
70-90 A*
Ieșire sigură 50 %
* Consultați fișa tehnică a producătorului pentru specificații.
Încărcare plumb-acid:
Orion-Tr 12/12-18* sau
Cyrix-ct 120 A**
* Sau versiunea inteligentă
** Cyrix nu este compatibil cu alternatoarele inteligente.
Pentru litiu:
Smart BMS CL 12/100
Furnizează max. 40 A, încărcarea bateriilor cu litiu la 30 A, încărcarea completă a unei baterii descărcate la 50 % în ±1 oră.
Se conectează la borna pozitivă, nu este nevoie să izolați consumatorii de CC
Monitorizare
Sistem de monitorizare a bateriei:
Sistemul de monitorizare a bateriei SmartShunt de 500 A
Extensii
Battery charger:
Încărcătorul IP22 Blue Smart 12/30
În cazul a <2 ore de încărcare zilnică prin alternatorul motoarelor, completați cu încărcare de la rețeaua de alimentare de la țărm sau încărcare solară.
Panouri solare:
Panouri BlueSolar: : ±100 W
Regulator de încărcare solară:
Smart MPPT 75/15
Afișare listă completă Semn de omisiune orientat în jos
Afișare listă completă Semn de omisiune orientat în jos

De ce Victron Energy?

Produsele potrivite pentru lucru

Deoarece sunteți mereu pe drum, vă veți dori soluții fiabile, dar rentabile, care vă vor ajuta în anii următori. Este important să puteți selecta surse de alimentare care se potrivesc exact nevoilor dvs. și care se ridică la înălțimea specificațiilor lor, astfel încât să nu vă dezamăgească. Victron Energy oferă o gamă variată de produse modulare interconectate, care rămân fidele promisiunii lor. Acestea sunt susținute de know-how-ul celor 45 de ani de stăpânire a provocărilor energetice prin inovare.

Pictograma 45 de ani Victron Energy
Baterie cu litiu

De ce Victron Energy?

Mereu pornit. Mereu pregătit.

S-a dovedit că sistemele noastre robuste oferă o fiabilitate de neegalat în repetate rânduri. Acest aspect este susținut de calitatea noastră de lider pe piața mondială a echipamentelor de alimentare electrică pentru ambulanțe, fapt ilustrat de nenumărate povești despre invertoarele Victron Energy vechi de peste 40 de ani, care încă fac ceea ce au fost construite să facă.

Ambulanțe

De ce Victron Energy?

Fiabilitatea asigură cicluri lungi de viață

Atunci când luați decizii de investiții în alimentarea cu energie, calculele bazate exclusiv pe preț pot fi înșelătoare. Performanțele efective și ciclul de viață preconizat sunt la fel de importante. Echipamentele Victron Energy se ridică la înălțimea specificațiilor lor, atât în ceea ce privește performanțele, cât și ciclul de viață estimat (atunci când sunt utilizate conform destinației). Garanția noastră de 5 ani și politicile de reparații corecte și rapide înseamnă că investițiile dumneavoastră sunt protejate și, în majoritatea circumstanțelor, nu vă vor dezamăgi.

ani de garanție
Un profesionist Victron arătându-i clientului aplicația VictronConnect

De ce Victron Energy?

Provocările profesionale. Acceptate.

Indiferent ce alimentează componentele electronice ale vehiculelor dumneavoastră sau trusa de scule pe care o aduceți pentru lucrare, Victron Energy oferă una dintre cele mai extinse game de echipamente de alimentare de pe piață pentru a vă alimenta lucrările de geniu. Avantajul de a lucra cu un singur brand care acoperă toate cerințele înseamnă să ai o singură persoană de contact pentru actualizări sau rezolvarea oricăror probleme rare care pot apărea. Rețeaua noastră globală de profesioniști Victron Energy este instruită în baza a 45 de ani de experiență în rezolvarea problemelor. Aceștia vă pot transpune provocările în soluții robuste care vă vor menține mulțumit și vor asigura siguranța investițiilor dumneavoastră pentru ani buni.

Un profesionist Victron stând lângă echipamentele Victron în spatele mașinii

De ce Victron Energy?

Vehicule profesionale
alimentate de know-how

Vedeți cum rezolvăm provocările auto tipice
Motor condus de
Pictograma săgeată
Navigați prin know-how-ul nostru în materie de vehicule profesionale

Se pare că browserul dvs. nu acceptă ultimele tehnologii. Pentru a vizualiza corespunzător această secțiune, utilizați un browser modern.

Smart BMS CL 12/100

Combinați în siguranță orice alternator cu bateriile inteligente cu litiu.

Vizualizați o varietate de diagrame ale sistemului pentru vehicule populare
Descărcați broșura noastră
Pictogramă de descărcare
Comparație detaliată

Opinia expertului: baterii cu litiu sau AGM?

Afișează mai multe Carret icon
Încărcătorul CC-CC

Servicii profesionale de încărcare a bateriei cu Orion-TR Smart.

Victron Professional

Înregistrați-vă la următorul nostru curs online sau sesiune de instruire

Descărcați pliantul nostru

Vizualizați toate produsele noastre pentru vehicule profesionale și mai multe configurații.

VictronConnect

Informații în timp real și control complet prin aplicația noastră VictronConnect

Exemple de soluții de la partenerii noștri

Vizitați blogul nostru

Găsiți distribuitorul dvs. local

Rețeaua noastră globală consacrată de profesioniști Victron este dedicată să vă sprijine în găsirea unei soluții optime la provocările întâmpinate.

Contați pe serviciile noastre la nivel global

La Victron, considerăm esențiale asistența și serviciile prompte și competente acordate clienților noștri. În acest scop, profesioniștii rețelei noastre globale a Victron sunt la curent cu cel mai actual know-how tehnic și sunt dedicați în a vă furniza reparațiile cât mai rapid posibil.

Pentru ca dumneavoastră să vă puteți începe sau continua călătoria, oriunde v-ați afla.